Organisatie

Robert Klingens

Robert Klingens

Organisatieadviseur

“Processen zijn alles, alles is een proces!” Dit is vanaf mijn allereerste baan als junior consultant mijn motto geweest:

 

"Wil je weten hoe een organisatie werkt, dan moet je op zoek naar de processen."

 

Hier kwam in de loop der jaren (door schade en schande wijs geworden) een andere realiteit bij: ”Processen bestaan niet, mensen bestaan!”. Processen werken niet, mensen werken, mensen werken samen en stemmen af als het nodig is. Een goed beschreven proces kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren, mits …………. goed geïmplementeerd!

 

Implementatie is vaak het ondergeschoven kindje, zowel bij het herontwerpen of verbeteren van processen, als bij het in gebruik nemen van een nieuw IT-systeem. Processen en systemen worden soms de organisatie ‘ingepletterd’ in plaats van geïmplementeerd. Meer dan een e-mail wordt er dan niet aan besteed!

 

“Implementatie start bij het eerste gesprek!” 

 

“Implementatie start bij het eerste gesprek!” is het derde motto, waarbij ik vooral wil benadrukken dat alles wat je als professional onderneemt in een advies-, verbeter- of verandertraject, impact heeft op de implementatie van de resultaten.

 

En ziehier de drie elementen waar ik me de afgelopen 25 jaar dagelijks met heel veel plezier mee heb beziggehouden: Processen, mensen en implementatie. Ik heb in zeer veel verschillende branches processen in kaart gebracht, geanalyseerd en verbeterd. Mensen geinterviewd, getraind, gecoached en enthousiast gemaakt. Implementaties voorbereid, uitgevoerd en getoetst. Met overwegend positieve resultaten kan ik gelukkig zeggen, maar het kan altijd beter ……. en de RASCI-methode© is voor mij een manier waarop het beter kan!

Ik ben enthousiast over de RASCI-methode© omdat het die drie elementen waarover ik hiervoor sprak perfect verenigt: Het biedt een simpele tool die processen inzichtelijk en overzichtelijk in kaart brengt, de workshop-systematiek om management en medewerkers bij het traject te betrekken is efficiënt en effectief, en tenslotte is de software die gebruikt wordt om de veranderde of verbeterde processen in de praktijk te implementeren erg gebruiksvriendelijk.

 

"De RASCI-methode© is de aangewezen aanpak om in uw organisatie die resultaten tot stand te brengen die u altijd al wilde hebben."

 

Wij helpen u graag!

Wilt u contact opnemen?

Bel me rechtstreeks
of stuur me een bericht.

06-106 159 90 robertklingens@hotmail.com

De RASCI-methode© is de aangewezen aanpak om in uw organisatie die resultaten tot stand te brengen die u altijd al wilde hebben. Wil je weten hoe een organisatie werkt, dan moet je op zoek naar de processen. 

Robert Klingens RASCI-methode© Organisatieadviseur