Blog

Vakantie boeken een proces?

19 juli 2018 gepost door Vincent Mulder RASCI Verantwoordelijkheden

De zomervakantie staat voor de deur. Waarschijnlijk is de reis al geboekt en worden de laatste lootjes afgewerkt om straks te genieten van die welverdiende vakantie. Maar wat heeft dit nu met RASCI te maken?

 

Het boeken van de zomervakantie zou je kunnen zien als proces. Wij gebruiken het metaforisch in onze workshop RASCI-methode© om te oefenen met het opstellen van een deelproces. Dat doen wij omdat iedereen zich een voorstelling kan maken van zo’n situatie en om aan te tonen hoe toegankelijk en breed toepasbaar de RASCI-methode© is.

 

8-stappenplan

 

Het boeken van de zomervakantie kan een behoorlijke puzzel zijn. Iedere reisgenoot heeft zo zijn/ haar eisen en wensen. Wanneer gaan we? Gaan we kamperen of in een hotel? Vliegen of met de auto? WIFI is een eis! Er moet een zwembad zijn en alles binnen budget! De RASCI-methode© is gebaseerd op een 8-stappenplan om hier gestructureerd mee om te gaan. Met het 8-stappenplan zorgen wij voor concrete invulling van;

  • Het doel;
  • Welke stappen zijn nodig;
  • Wie is erbij betrokken;
  • Wat is hun rol daarbij;
  • Welke verbeterpunten zijn er?

Het belangrijkste aspect hierbij is dat alle betrokkenen met elkaar in gesprek gaan over het optimale proces. De uitkomst hiervan wordt kernachtig weergegeven in het RASCI-model. Wij geloven namelijk dat er in elke organisatie meer potentie zit en dat je met de juiste mensen aan tafel kunt bereiken wat je maar wilt. Het opstellen van een deelproces met de RASCI-methode© is daar een belangrijk onderdeel van en daarbij heb je alle betrokkenen echt nodig.

 

Voor nu wens ik iedereen een fijne vakantie. Als het boeken van die vakantie dit jaar niet zo soepel is verlopen raad ik aan om eens een Workshop RASCI-methode© te komen volgen.

 

Kijk voor ons aanbod van trainingen in onze agenda.

Mail

Plaats een reactie